»Že pred več desetletji smo imeli po vsej Evropi gibanja, ki so si prizadevala za boljše življenjske razmere živine in za zmanjšanje porabe mesa kot način za zmanjševanje trpljenja živali.«
»Podatek, da je v Sloveniji poraba mesa drobnice zgolj 0,88 kilograma na prebivalca, povprečna poraba vsega mesa pa 91 kilogramov, kaže na to, da je meso drobnice zapostavljeno v kulinariki in premalokrat uporabljeno na krožnikih v domači kuhinji. Zato želimo povezati zainteresirane lokalne deležnike s potencialnimi potrošniki.«
»Ob upoštevanju znanstvenih dognanj Oxfordske univerze, ki ugotavljajo, da bi za izpolnitev zavez, izhajajočih iz Pariškega podnebnega sporazuma, razvite države morale v naslednjih letih zmanjšati porabo mesa in mlečnih izdelkov za približno osemdeset odstotkov, pa se zavemo, da je potreben silen premik.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju